Despre discrepanța dintre vorbe și fapte

Este extrem de ușor să minți. Cuvintele, fie ele adevărate sau înșelătoare, ni se desprind de pe buze fără nici cea mai mică remușcare, călătorind prin Univers și oprindu-se acolo unde au fost trimise. Oricât de îmbătați ne-am putea simți de vorbele frumoase ale cuiva, este foarte greu să ne dăm seama de caracterul unei persoane doar din ceea ce auzim.

Însă faptele sunt cele definitorii. Pentru că acestea necesită un oarecare efort față de cuvinte și, de cele mai multe ori, lucrurile pe care le facem reflectă întocmai modul în care gândim, fiind destul de greu să le prelucrăm doar pentru a ne pune într-o lumină favorabilă.

Nu voi putea înțelege niciodată oamenii care spun niște lucruri, dar apoi fac fix opusul. Dacă faci un lucru, asumă-ți-l și gata! Este mult mai bine așa decât să încerci să te „salvezi” prin niște minciuni care nu fac altceva decât să te afunde și mai mult în mocirla ipocriziei.

Sau dacă promiți ceva, ține-te de cuvânt. Eventual, dacă îți dai seama că lucrul pe care l-ai promis este peste puterile tale, este în regulă să recunoști acest lucru, însoțit de scuzele de rigoare. Dar nu lăsa NICIODATĂ pe cineva să aștepte o promisiune de care oricum nu ai de gând să te ții.

Și, nu în ultimul rând, fiți maxim de atenți la acțiunile pe care cei din jurul vostru le săvârșesc. De cele mai multe ori, faptele vorbesc mai mult decât cuvintele.

logo

Contribuie

Ți-a plăcut? Te-a ajutat? De acum, poți susține financiar acest blog.

1.00 $

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s