Viața este un hazard?

Am încetat să cred că tot ce ni se întâmplă în această viață are un scop. De fapt, încep să cred că această sintagmă nu este altceva decât o scuză, o metodă de consolare pentru lucrurile proaste care ni se întâmplă de-a lungul existenței noastre pe această lume.

Trecem prin căcaturi pentru că așa a fost să fie? Mă îndoiesc. Nu cred că stă nimeni cocoțat în nori, care să ne coordoneze viețile și să dea un sens momentelor grele prin care trecem. În realitate, propriile noastre decizii greșite de azi duc la neplăcerile de mâine. Iar apoi este strict problema noastră dacă alegem să tragem vreo învățătură din cele întâmplate sau dacă mergem mai departe, cu mințile la fel de goale și cu aceeași ignoranță de până acum. Doar că cine nu învață din greșeli, este condamnat să le repete.

Dacă ești capabil să înveți ceva dintr-o nenorocire, atunci dovedești că nu lași acea întâmplare să treacă degeaba pe lângă tine. Dar dacă repeți greșelile care te-au adus în acel punct, înseamnă că totul este degeaba și că meriți cu vârf și îndesat tot ce ți se întâmplă.

Poate că nu totul are un scop precis. Poate că, de fapt, noi dăm un scop întâmplărilor din viața noastră, care este suma tuturor deciziilor pe care le luăm.

Doar că eu am prostul obicei de a-mi învăța lecțiile mult prea târziu, lucru care mă costă scump de cele mai multe ori. Tocmai de aceea spun că, uneori, viața este un hazard.

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s