Urăsc subtilitățile

Nu sunt genul de persoană care să se prindă greu (cel puțin, nu mereu). Sunt atent la tot ce este în jurul meu și sunt capabil să înțeleg toate semnalele și subtilitățile transmise de ceilalți. Doar că le urăsc!

Nu o să pot înțelege niciodată de ce evităm să facem cunoscute, în mod direct, lucrurile pe care le gândim. Mă disperă oamenii care aleg să vorbească „pe ocolite” despre un subiect doar ca să nu agite apele sau să nu supere pe cineva.

Fiți, frate, direcți! Poate că unii sunt prea grei de cap ca să înțeleagă mesajul pe care vreți să-l transmiteți prin limbajul nonverbal. Și nu e deloc corect față de ei să nu primească informația așa cum ar trebui.

Te deranjează un anumit obicei/aspect din comportamentul unei persoane sau chiar persoana în sine? Pur și simplu, spune-i! Sau îți place un anumit lucru la cineva, dar nu știi cum să-i livrezi complimentul? Idem. Iar exemplele pot curge gârlă dacă încep să iau la rând fiecare situație în care am avut de a face cu oameni mult prea indirecți.

Folosește cuvinte! Abuzează de ele! Spune fix ceea ce crezi, că de aceea e omul singurul animal vorbitor. Avem atâtea limbi și atâtea cuvinte, dar noi tot nu suntem în stare să le folosim…

Gata cu subtilitățile! Be direct, please!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s