Mașina perfectă: poezie pe patru roți

Salutare tuturor! Astăzi o să vorbim despre un subiect pe care nu credeam că-l voi aborda în veci pe acest blog, anume… mașini.

Pune-mă să scriu despre cărți și literatură și o să fiu cel mai fericit. Pune-mă să vorbesc despre modă și nu garantez că va ieși ceva perfect, dar o mă descurc cât de cât. Pune-mă să vorbesc despre mașini și o să mă blochez. Abia dacă pot să recunosc logo-urile firmelor de automobile. „Da’ mă, Costi, dar tu ești băiat, ar trebui să știi câte ceva despre subiectul ăsta”, ați putea spune. Shut up! Am zis deja că sunt paralel cu acest subiect și nu pot schimba asta, indiferent de părerile celor din jurul meu.

Adevărul este că nici nu mă prea interesează acest subiect în mod special. Faza e că am foarte multe cunoștințe care au această pasiune pentru automobile, iar de fiecare dată când aud pe cineva vorbind despre acest subiect, parcă mă apucă somnul, deoarece creierul mi se oprește exact la fel ca în timpul orei de matematică (din care nu reușesc să înțeleg absolut nimic, oricât de mult m-aș strădui).

Plus că întotdeauna am susținut faptul că trebuie să achiziționezi un automobil strict pentru scopul său practic de a te deplasa dintr-un loc în altul și nu pentru a te lăuda sau pentru a-ți umple anumite goluri.

Repet, asta este strict părerea mea, iar dacă ești un pasionat de mașini, nu trebuie să te simți ofensat în vreun fel. Fiecare are pasiunile sale.

În ciuda faptului că nu sunt un cunoscător, am totuși câteva pretenții cu privire la cum vreau să fie viitoarea mea mașină. Astfel că mă voi axa strict pe avantajele practice pe care ar putea să mi le ofere.

În primul și în primul rând, am nevoie de o mașină care să-mi ofere autonomie și ergonomie. De asemenea, îmi doresc să am incluse toate inovațiile în tehnologie, cum ar fi motorul pe benzină 1.5 VTEC TURBO sau sistemul hibrid 2.0 i-MMD (tehnologia Honda Hybrid îndeplinește deja aceste criterii), astfel încât să mă bucur în permanență de condus și să uit de drumurile pline de…  gropițe și de șoferii „nemaipomenit de politicoși” care îmi taie calea cu maximă nerușinare și inconștiență.

galerie_RP-Honda-CR-V-Hybrid-28-min-2000x1333-1024x682

În al doilea rând, îmi doresc din tot sufletul o mașină care să-mi ofere confort și spațiu. Vreau ca iarna să am parte de căldură nelimitată, iar vara de răcoare. În niciun caz invers! Mai sunt și claustrofob, astfel că am nevoie de un palat pe patru roți, nu de o cutie de chibrituri. Glumesc, dar aș prefera totuși un spațiu generos, flexibil, practic și plin de idei de stocare inteligentă. De asemenea, mi-aș dori și funcţii precum hayon acţionat hands-free, scaune rabatante printr-o singură mișcare și podeaua plană pentru a facilita încărcarea. Că doar ne respectăm, right?

galerie_RP-Honda-CR-V-Hybrid-47-min-1024x683-1024x683

Iar cireașa de pe tort, frișca de pe căpșună, crema cremelor, detaliul suprem care mă va determina să achiziționez un autovehicul (pe lângă aspectele FOARTE IMPORTANTE menționate mai sus) este… DESIGNUL. Asta pentru că îmi plac lucrurile frumoase și pentru că respectul de sine nu-mi va permite NICIODATĂ să conduc o mașină banală sau chiar urâtă. Astfel că mă imaginez la volanul unui model cu aripi robuste, o capotă frumos sculptată și linii fluide și sofisticate. Cel puțin la fel de sofisticate ca talentul poetic al lui Mihai Eminescu. Eu nu vreau să conduc doar o simplă mașină. Vreau să mă aflu constant la volanul unei poezii pe patru roți.

CRV-Hybrid-pod-oras-2-1024x435.jpg

Dacă ați fost foarte atenți (NU așa cum sunt eu la orele de mate), sigur v-ați dat seama că toate caracteristicile despre care am vorbit până acum se regăsesc întocmai în noul model Honda CR-V Hybrid. Sunt convins că, atât pasionații de mașini, cât și necunoscătorii ar fi mai mult decât încântați de această mașină, fiind perfectă pentru familii, mai ales când alergi zilnic dintr-un loc în altul, spre exemplu școală, grădiniță, serviciu etc.

O caracteristică foarte importantă pe care nu v-am adus-o la cunoștință despre CR-V Hybrid este siguranța deplină oferită de sistemul revoluționar Honda SENSING, care este unul dintre cele mai avansate ansambluri de tehnologii de siguranţă disponibile în industrie, rolul său fiind de a detecta pericole ce ar putea fi trecute cu vederea în timpul deplasării. Că tot vorbeam noi despre drumurile de tip parkour din România și despre unii șoferi nesimțiți.

Honda-Safety@2x-min-1024x608.png

Mai este nevoie să argumentez de ce îmi place atât de mult acest model Honda? Și chit că nu sunt un mașinist convins, un lucru este cert: oriunde m-aș uita pe stradă, am început să recunosc din ce în ce mai des logo-ul Honda România.

logo-honda-romania_1567434073

Acest articol a fost scris pentru Proba 26 a concursului SuperBlog 2019. În ciuda „traficului intens”, rămân calm la volan și mă concentrez asupra drumului, astfel încât să pot fi unul dintre finaliști.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s