Metode pentru creșterea imunității și protejarea microbiomului pielii în sezonul rece

Salutare tuturor!

Sunt sigur că vremea rece din ultimele zile ne-a luat prin surprindere pe toți. Acum o săptămână, mă simțeam de parcă eram abia în mijlocul lui septembrie. Apoi, dintr-odată, vremea s-a răcit, începând chiar să ningă. Chiar dacă această schimbare a fost una foarte bruscă, totuși era de așteptat să se întâmple. Până la urmă, ne apropiem cu repeziciune de luna decembrie.

Schimbarea temperaturii ne poate afecta rutina și modul în care am fost obișnuiți să ne desfășurăm activitățile, mai ales drumurile pe care le avem de parcurs spre școală / facultate / locul de muncă. De asemenea, ne influențează stilul vestimentar și starea de spirit. Însă cel mai afectat este chiar organismul nostru, mai exact sistemul imunitar, care are tendința de a fi mai sensibil în sezonul rece.

După cum unii dintre voi s-ar putea să știți deja, pentru a ne întări sistemul imunitar în această perioadă trebuie să consumăm foarte multe fructe și legume din care să ne luăm cantitatea necesară de vitamine, în special vitamina C și vitamina D. De asemenea, și probioticele stimulează în mod direct imunitatea, iar acestea pot fi sustrase din iaurt, castraveţi muraţi, usturoi, banane, ceapa sau ovăz.

Însă nu doar interiorul nostru are de suferit în urma sosirii iernii, ci și exteriorul, mai exact tenul, pe care ne străduim zilnic să-l îngrijim, pentru a arăta cât mai prezentabili, pentru a da cât mai bine în fața oamenilor și, mai ales, pentru a căpăta încredere în noi înșine și pentru a ne simți bine atunci când ne uităm în oglindă. Astfel, Farmec, cel mai mare producător de cosmetice, a relansat pe piață gama Gerovital Plant. La baza acestei game stă complexul Poliplant Microbiom Protect, despre care vă voi vorbi puțin mai târziu.

Vedeți voi, fiecare persoană are, la nivelul pielii, un microbiom unic, care reprezintă totalitatea bacteriilor bune și rele de pe suprafața pielii. Echilibrul microbiomului are rol în creșterea imunității și protejează organismul împotriva bacteriilor rele, astfel pielea este mai sănătoasă și mai capabilă să se regenereze.

Astfel, pentru perioada care urmează, vă recomand cu căldură Crema Hidratantă Microbiom Protect. Aceasta are rolul de a menține nivelul optim de hidratare al tenului. Este recomandată aplicarea sa zilnică pentru creșterea și stimularea consumului de oxigen la nivelul celulelor, îmbunătățirea hidratării și diminuarea reacțiilor alergice. Este perfectă pentru anotimpul rece, perioadă în care tenul are tendința de a fi uscat sau de a dezvolta anumite alergii.

cf3ca407-307e-44e6-8085-ae72fc1afa92

Atât această cremă hidratantă, cât și restul produselor din gama Gerovital Plant au la bază ingrediente de origine naturalăEi bine, complexul Poliplant Microbiom Protect (pe care l-am menționat anterior) conține Equibiome, care este un extract din rădăcină de BRUSTURE, care are rolul de a menține echilibrul microbiomului pielii, diminuând reactivitatea pielii și procesele inflamatorii. De asemenea, acesta mai conține și un complex natural de 5 plante din flora locală (fiind astfel un produs 100% românesc), anume extract din semințe de castan, rizomi de ghimpe pădureț, frunze de viță de vie și frunze de hamamelis, cu rol purificator, anti-inflamator, de protecție a microcapilarelor și de stimulare a microcirculației.

Acestea fiind spuse, vă recomand cu încredere gama Gerovital Plant. Și spuneți-mi, care sunt metodele voastre pentru creșterea imunității și menținerea unui ten sănătos în sezonul rece?

Acest articol a fost scris pentru Proba 25 a concursului SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s