Despre cum am organizat prima expoziție de artă a Roxanei Calman

Înainte de eveniment

Un lucru crucial pe care un artist (de orice fel) care se află la început de carieră trebuie să-l facă este să-și promoveze munca prin cât mai multe mijloace cu putință.

Roxana Claman este o tânără și talentată artistă, ce lucrează ca Ilustrator și Graphic Designer. Dacă sunteți curioși cu privire la stilul și lucrările ei, o puteți găsi la roxanacalman.com. De asemenea, tot ea este și geniul din spatele coperții romanului meu de debut, „Cartea de vrăji”.

WhatsApp Image 2018-10-19 at 18.21.30
Copertă realizată de Roxana Calman
Moonlight Postcard
Operă de artă realizată de Roxana Calman, preluată de pe roxanacalman.com

Recent, Roxana a terminat de făcut o colecție de tablouri cu temă abstractă, iar acum are nevoie de un eveniment în cadrul căruia să-și promoveze și să-și vândă picturile. Astfel, m-am oferit să o ajut în acest sens și să fiu organizatorul expoziției sale de artă.

În acest moment, trebuie să planific atent toate detaliile și să mă asigur că evenimentul va decurge conform planului. Locul în care am ales să desfășurăm întreaga activitate este Royal Boutique Hotel Poiana Brasov, datorită numeroaselor facilități pe care acest hotel ni le oferă și datorită zonei frumoase în care este plasat, având peisaje deosebite ce pot inspira cu ușurință orice artist.

15-1024x576

Am invitat cincizeci de persoane, majoritatea fiind critici importanți de artă, bloggeri, vloggeri, instagrammeri și posibili cumpărători. Motivul pentru care am invitat atât de mulți influenceri este pentru a promova pe cât de mult posibil arta Roxanei și pentru a o ajuta să devină mai cunoscută, astfel încât să avanseze în carieră. Momentan, încă aștept confirmarea prezenței din partea fiecăruia, pentru a mă putea ocupa de cazare la Poiana Brașov.

Întregul eveniment va dura două zile. Prima zi va vi dedicată expoziției în sine. Pe parcursul întregii zile, oamenii vor avea ocazia să privească și să analizeze lucrările domnișoarei Claman, ce vor fi expuse în salonul de evenimente Brașov. Intenția mea este ca atmosfera să fie una cât mai călduroasă și relaxantă, iar pe fundal va rula muzică jazz. De asemenea, va trebui să le asigur invitaților mici gustări și băuturi, astfel încât aceștia să se simtă cât mai confortabil în timp ce admiră lucrările de artă.

Cea de-a doua seară va fi dedicată unei cine speciale. Aceasta nu va avea neapărat o tematică anume, iar fiecare va fi liberi să comande ce vor dori. În schimb, invitații vor putea discuta liber despre lucrările create de Roxana Claman și despre artă în general. La sfârșitul serii, Roxana va ține un discurs despre picturile sale și despre povestea din spatele fiecăreia.

17

Momentan, încă am foarte multe detalii de pus la punct până peste două săptămâni, atunci când expoziția de artă va avea loc. Este primul eveniment pe care îl organizez și recunosc faptul că am emoții și că sunt puțin speriat de cum o să iasă. Există foarte multe lucruri care ar putea merge prost și pur și simplu nu n-aș putea să mă iert în cazul în care voi strica totul. Însă trebuie să fiu optimist, încrezător și să depun tot efortul necesar ca Roxana și invitații să fie mulțumiți și să se simtă bine. Urați-mi succes!

Update: După eveniment

Expoziția de artă a fost un adevărat succes! Totul a ieșit exact așa cum am vrut eu și nu am mai lăsat să-mi scape niciun detaliu. Invitații s-au simțit bine, feedback-ul lor fiind unul pozitiv. Mi-au spus că apreciază extrem de mult zona și hotelul pe care le-am ales pentru a organiza evenimentul și că le-a plăcut la maximum inițiativa mea de a pune muzică jazz la expoziția de artă. Asta plus celelalte mici detalii i-au făcut pe oameni să se simtă bine, să profite de fiecare clipă petrecută în acea încăpere și să savureze arta Roxanei Calman. Mă bucur din suflet că lucrurile au ieșit bine și că am putut face ceva care să rămână în inimile oamenilor pentru foarte mult timp de acum în colo.

Lucrările Roxanei s-au dovedit a fi un adevărat succes. S-au vândut toate, iar cumpărătorii au început deja să întrebe când va fi următoarea expoziție. De asemenea, numărul ei de urmăritori a crescut considerabil datorită bloggerilor și vloggerilor care au fost la eveniment, care s-au simțit bine la expoziția de artă și care au decis să împărtășească această minunată experiență pe rețelele de socializare.

În acest moment, satisfacția mea este una foarte mare. În primul rând, pentru că mi-am putut ajuta o bună prietenă care și ea m-a ajutat atunci când am avut nevoie. În al doilea rând, pentru că am reușit să coordonez singur un eveniment care a ieșit chiar bine. Mi-ar plăcea nespus de mult să  mă dezvolt în acest domeniu și să ajung să fac lucrurile cât mai profesionist posibil.

Acest text este unul fictiv și a fost scris pentru Proba 19 a concursului SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s