Universul reclamelor cu LED

În acel moment, Dumnezeu a spus: „Să fie lumină!”

Iar în câteva clipe, orașele au fost numaidecât acaparate de panouri care mai de care mai luminoase și mai colorate. Acestora, plasate strategic pe diferitele clădiri ale lumii, le-a fost încredințată menirea de a aduce în fața locuitorilor acestui Pământ diverse companii și oferte de care aceștia ar putea avea nevoie în viitorul apropiat.

Și, începând cu acea zi, nimic nu a mai fost la fel ca înainte…

Deschid ochii. Observ că afară începe să se întunece, dar acest lucru nu mă împiedică să fac o mică plimbare pe străzile unuia dintre cele mai moderne orașe din lume, anume Tōkyō.

Oamenii de aici sunt destul de grăbiți. Însă eu prefer să încetinesc pasul și să analizez împrejurimile. Clădirile uriașe mă amețesc de-a binelea. Însă elementele care îmi atrag cel mai mult atenția sunt panourile publicitare animate, luminoase și foarte colorate. Acestea au rolul de a face reclamă diferitelor companii și branduri, cum ar fi magazine de haine, magazine de electronice și electrocasnice, restaurante și, să nu uităm, celebrelor anime-uri, pentru care japonezii sunt cunoscuți în întreaga lume. Atmosfera este una vie, colorată și în ton cu ritmul cât mai rapid și mai modern, specific capitalei Japoniei.

Părăsesc Tōkyō și îmi continui plimbarea pe străzile din București. Diferența este una considerabilă. Aici lipsesc cu desăvârșire reclamele specifice Japoniei. Însă capitala României este împânzită și ea, ici-colo, de panouri LED.

Indiferent dacă acestea au rolul de face reclamă unei afaceri, de a afișa temperatura de afară, de a arăta ora sau de a ne aduce la cunoștință tarifele și programul unui magazin, trebuie să admitem faptul că firmele luminoase ne sunt de mare ajutor. Spre exemplu, mi se întâmplă des să fiu pe grabă și să am nevoie să cumpăr medicamente (răcesc cam des în ultima perioadă), iar un astfel de panou mă ajută să găsesc farmacia mult mai repede și să economisesc timp.

20170918_145607ok_decupat-300x200

Sincer, consider că panourile LED își dovedesc utilitatea prin simplul fapt că au capacitatea de a rezista în timp, indiferent de condițiile exterioare, spre deosebire de firmele clasice, care se pot deteriora și decolora ușor, fiind necesară schimbarea lor periodică. În plus, afișajele electronice sunt extrem de utile pe timpul nopții, căci ne sar mult mai ușor în ochi.

Momentan, nu-mi pot imagina cum vor arăta acestea în viitor. Însă cert e că vor fi din ce în ce mai folosite și indispensabile.

Dar voi? Ce părere aveți despre ele?

Acest articol a fost scris pentru Proba 15 a concursului SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s