Pregătirea mea pentru călătoria cu mașina prin Cehia

Salutare tuturor!

Peste un an și jumătate voi împlini fabuloasa vârstă de optsprezece ani. Și, odată cu atingerea acestui număr de ani, va veni și mult așteptatul moment în care îmi voi lua permisul de conducere, lucru ce reprezintă un pas foarte important pentru aproape orice tânăr care împlinește vârsta majoratului.

De asemenea, obținerea permisului de conducere va reprezenta pentru mine primul pas și cel mai important pentru îndeplinirea unui vis pe care îl am de foarte mult timp, acela de a călători cu mașina prin toată Europa.

Prima țară pe care m-am gândit să o vizitez este Cehia, datorită farmecului său aparte. De asemenea, această țară este recunoscută mai ales pentru frumoasa arhitectură a clădirilor istorice, bine întreținute în comparație cu alte țări europene.

646x404.jpg
sursă: adevarul.ro

Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Podul Carol. Pentru aceia care sunt fani ai literaturii fantasy și îmi citesc periodic recenziile, Praga este orașul în care se desfășoară acțiunea din seria „Născută din fum și os” de Laini Taylor (recenzie aici), iar Podul Carol este locul în care a avut loc lupta dintre Karou și Akiva. Chiar dacă acțiunea din carte este una fictivă, mi-ar plăcea foarte mult să văd toate acele împrejurări cu ochii mei.

download
sursă: ancapavel.ro

În afară de Praga și de Podul Carol, orașele și destinațiile turistice din Cehia pe care mi-ar mai plăcea să le vizitez sunt Cesky, Krumlov, Kutna Hora și castelul Karlstein. Totuși, voi încerca să fiu spontan, să vizitez și să descopăr cât mai mult din această minunată țară, nu doar obiectivele menționate anterior.

De asemenea, voi face și câteva opriri prin Ungaria și prin Slovacia, căci sunt în drumul meu.

Chiar dacă mai este destul de mult până ce acest vis va putea fi pus în aplicare, trebuie să mă pregătesc din timp pentru a putea fi sigur că nu voi uita niciun detaliu.

După ore întregi de condus, voi avea nevoie și de un loc cât de cât confortabil pentru a dormi. Din acest motiv, îmi doresc să am și o rulotă cu mine, așa că primul lucru de care voi avea nevoie este un cârlig de remorcare Dacia.

sursă: AutoGedal

Trebuie să menționez și faptul că sunt un biciclist înrăit, motiv pentru care un alt lucru important pe care trebuie neapărat să-l bifez pe lista mea de obiecte necesare în călătorie este bicicleta, astfel că îmi va trebui un suport de biciclete. Chiar dacă voi conduce în majoritatea timpului, sub nicio formă nu-mi permit să ratez câteva plimbări line pe două roți pe străzile Cehiei, atât de frumoase și de înțesate cu povești din trecutul locuitorilor.

sursă: AutoGedal

În rest, nu-mi mai trebuie decât bagajele uzuale, ce constă în haine, mâncare, trusă de prim ajutor și acte. Ah, și să nu uităm aparatura, cum ar fi telefonul (pentru a ține legătura cu familia și prietenii) și laptopul (pentru a posta constant articole și poze cu privire la locurile în care mă voi afla). Totuși, îmi doresc să fie o călătorie cât mai lejeră, în care atenția mea să fie îndreptată doar asupra locurilor pe care le voi vizita, așa că voi opta pentru un bagaj minimalist, în care voi avea doar strictul necesar.

Dar, momentan, trebuie să-mi obțin mai întâi permisul de conducere. În ciuda acestui lucru, eu mă consider deja pregătit pentru excursia în Cehia și ard de nerăbdare să plec la drum.

Toate cele bune, drum bun și distracție plăcută în călătoriile voastre!

Acest articol a fost scris pentru Proba 13 a concursului SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s