Despre experiența mea cu vitamina D

Vitamina-D.png

Bine ați revenit la un nou articol!

De această dată, mi-am propus să dezbatem un subiect interesant, anume importanța vitaminelor în viața noastră.

Provocarea vine de la Farmacia La Preț Mic, care ne-a propus să scriem câte un articol despre o vitamină la alegere. Iar eu am ales să scriu despre… vitamina D (de la Daniel, cel de-al doilea prenume al meu, pe care îl ador, însă nu-l folosesc aproape deloc în viața de zi cu zi). În plus, am și o povestioară destul de interesantă, zic eu, cu privire la această vitamină.

Totul a început acum vreo patru, cinci ani, când căutam pe internet metode pentru creșterea în înălțime. (Cei care mă cunosc personal știu faptul că întotdeauna am fost ceva mai micuț pentru vârsta mea, dar ăsta rămâne un subiect pentru o altă postare). Iar printre metodele descoperite de mine, se numără și vitamina D. Voiam cu orice preț să beneficiez pe cât posibil de aceasta, așa că mi-am adâncit și mai mult căutările. Astfel, am aflat că vitamina D este produsă în mod normal de către organism atunci când pielea este expusă la soare. De asemenea, aceasta poate fi găsită și în alimente, cum ar fi diferite specii de pești (cod, somon, ton, sardine), carne de vită, portocale, lapte, iaurt, cereale fortificate, anumite tipuri de ciuperci, margarină și gălbenuș de ou.

Astfel că acea zi a reprezentat o ocazie prin care am început să conștientizez mai mult importanța vitaminei D în viața mea și să fac în așa fel încât organismul meu să nu ducă lipsă de ea. Astfel, mi-am îmbunătățit alimentația și am încercat să stau cât mai mult pe afară, la soare (oricum, făceam deja asta, având în vedere că întotdeauna am fost o fire activă). De asemenea, am început și administrarea de suplimente (bineînțeles, sub îndrumarea medicului de familie).

Și ce a urmat?

Ei bine, această vitamină nu a avut nicidecum efectul spectaculos la care speram și la care mă așteptam. Oricum, înălțimea unei persoane este programată genetic în proporție de 80%. Și, până la urmă, chiar dacă mi-aș fi dorit să fiu mai înalt, nu am de ce să mă plâng de cei 162 de centimetri pe care i-am obținut până la vârsta de 16 ani.

Dar…

Dar există totuși și destul de multe aspecte pozitive în toată această poveste. Datorită faptului că am avut mereu grijă să am cantitatea necesară de vitamina D în corp, mă bucur acum de un sistem osos puternic și prin oricât de multe accidentări am trecut, mă pot lăuda (momentan) cu faptul că nu mi-am rupt nimic în viața mea. De asemenea, această vitamină mai are și un rol important în menținerea funcției musculare și în întărirea sistemului imunitar. Și vă spun din proprie experiență că, pe termen lung, diferențele chiar sunt vizibile, iar sănătatea este îmbunătățită considerabil.

Iar în încheiere, vreau să vă reamintesc faptul că, pentru a putea duce o viață lungă și sănătoasă, avem nevoie ca toate vitaminele să fie prezente în organismul nostru, în cantitățile potrivite. Așadar, ar trebui să acordăm o mare importanță alimentației și stilului nostru de viață, iar dacă suferim de vreun deficit, să apelăm imediat la medicul de familie, care ne poate prescrie suplimentele de care avem nevoie.

Acestea fiind spuse, vă doresc multă sănătate și spor la asimilarea a cât mai multor vitamine!

Acest articol a fost scris pentru Proba 11 a concursului SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s