Valoarea unui postcard și povestea pe care acesta o poartă în spate

Sună alarma.

Neața tuturor!

Mă trezesc și îmi desfășor ritualul zilnic. Însă astăzi îmi pot permite să fiu ceva mai lent și mai relaxat, deoarece este sâmbătă.

După ce mă spăl pe dinți și fac curat, îmi pregătesc o cană de ceai, îmi iau laptopul și mă așez pe canapea, sperând că acest nou început de weekend îmi va oferi inspirația necesară. După vreo cinci minute de cugetare intensă, iau decizia de a amâna noul articol pe care îl am în minte și intru pe Postcrossing.com.

Ce este Postcrossing? Ei bine, este vorba despre un joc în care m-am implicat cu câteva luni în urmă. E un fel de leapșa cu postcarduri. Să vă explic puțin. Atunci când îți faci cont pe acest site, trebuie să trimiți cărți poștale oamenilor din întreaga lume, aleși de către aplicație. Iar la fiecare postcard pe care îl expediezi, vei primi, la rândul tău, o carte poștală de la o persoană aleasă random.

În ciuda faptului că ne aflăm în epoca internetului și că e-mail-urile au luat locul scrisorilor, voi rămâne întotdeauna un fan înfocat al cărților poștale. Fiecare postcard este special și are o poveste aparte în spate, atât despre țara din care provine, cât și despre distanța lungă pe care a avut-o de parcurs. În plus, nimic nu se compară cu emoția pe care o simți în momentul în care cărțile poștale îți ajung acasă după zile sau săptămâni întregi  de așteptare. Tocmai din acest motiv le prețuiesc atât de mult și vreau să mă bucur pe cât posibil de ele, în ciuda faptului că trăim în „epoca rece a mesajelor-instant

În acest moment, mă pot lăuda cu o colecție impresionantă de cărți poștale, primite de prin toate colțurile lumii.

72920845_2499745730063091_7763832232870936576_n - Copy

Însă pentru a le strânge pe toate, a fost necesar ca și eu, la rândul meu, să expediez în străinătate același număr de cărți poștale. Iar în fiecare postcard  pe care l-am trimis, am pus suflet, plus o cantitate mare de efort în personalizarea scrisorii, astfel încât aceasta să arate frumos și, totodată, să reprezinte o bucățică desprinsă din personalitatea mea.

Las laptopul de-o parte, apoi mă așez la birou pentru a începe să lucrez la un nou postcard, pe care urmează să îl trimit în Japonia. După ce compun scrisoarea în limba engleză, îmi vine ideea de a decora cartea poștală cu un mic salut colorat în limba japoneză: ! ? (Traducere: „Bună, ce mai faci?”).

20191018_130108.jpg

Din fericire, datorită celei mai mari firme de distribuție a ștampilelor în România, personalizarea unui postcard a devenit mult mai distractivă și mult mai ușoară.

COLOP-group-18-1.jpg

Colop a lansat un produs revoluționar, anume e-mark, prima ștampilă electronică de până acum.

Astfel, noul e-mark este ajutorul ideal în adăugarea amprentei tale personale. Posibilitățile de utilizare sunt nelimitate. Ce mai aștepți? Dă frâu liber imaginației tale!

colop-emark_detail5___COLOP_e-mark_full_colour_mobile_marking_device

Acest articol a fost scris pentru Proba 10 a concursului SuperBlog 2019. Nu-mi mai rămâne decât să aștept ca juriul să-mi ștampileze articolul. 🙂

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s