Dacă achiziția materialelor de construcție s-ar petrece în cadrul unui basm

Salutare, dragilor!

Dacă în articolul anterior am vorbit despre proiecte arhitecturale și construcții de case, astăzi mi-am propus să vă încânt cu o mică povestioară despre… materialele de construcții.

O mai țineți minte pe Zâna Măseluță? Cea care ne lua dinții de lapte puși sub pernă în timp ce dormeam, iar în schimb, ne lăsa bani sau alte cadouri, cel mai adesea obiecte care aveau legătură cu igiena dentară. (Ce dor îmi este de acele vremuri!). Ei bine, ceea ce mulți dintre voi nu știți este faptul că Zâna Măseluță avea o verișoară ceva mai îndepărtată, anume Zâna Constructor, despre care vă voi povesti mai multe în cele ce urmează.

Once upon a time…

pexels-photo-326055
sursa foto: pexels.com

A fost odată ca niciodată (că de n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit), de la începutul timpului și până acum câțiva zeci de ani, când magazinele destinate construcțiilor erau foarte puține, o ființă ce avea menirea de a ajuta oamenii să-și construiască cele mai trainice și mai frumoase locuințe. Acea ființă era însăși Zâna Constructor, o zână magică avea menirea de a asigura materialele de construcție necesare oricui avea nevoie, în doar câțiva pași simpli. Dar oare cum se desfășura întregul proces. Ei bine…

Atunci când un om urma să își construiască o nouă casă (sau chiar prima lui locuință de până atunci) și avea nevoie de materiale, tot ce trebuia să facă pentru a cere ajutorul Zânei Constructor era să meargă în pădure. Acolo, respectiva persoană trebuia să caute cel mai frumos copac din pădure, în apropierea căruia trebuia să se afle obligatoriu un cerc de ciuperci. Aceste două elemente sunt indiciile perfecte care îți pot arăta că în acea zonă trăiesc zâne. De cele mai multe ori, astfel de copaci aveau și scorburi, ceea ce era un mare plus. Tot ce avea un om de făcut era să lase acolo un obiect strălucitor (nu are importanță ce fel de obiect, cert este că zânele adoră și apreciază obiectele strălucitoare), însoțit de un bilețel adresat Zânei Constructor, în care specifica toate materialele de care avea nevoie. Și, bineînțeles, dacă voiai să te asiguri că solicitarea îți va fi acceptată, era obligatoriu să folosești formulele magice: „Te rog!” și „Mulțumesc anticipat!”. Sunt foarte, foarte importante.

După ce făceai toate acestea, următorul pas era să aștepți, iar în termen de fix zece zile, materialele aveau să-ți fie aduse la prima oră a dimineții. Dacă erai harnic și te trezeai devreme (și, bineînțeles, dacă aveai un gram de noroc), o puteai vedea pe Zâna Constructor, o femeie în miniatură (de vreo douăzeci de centimetri înălțime), cu buclele sale blonde, udate de roua dimineții, având mereu pe cap cascheta galbenă de șantierist, ce se asorta cu coafura, purtându-și rochia multicoloră și fluturându-și aripile albastre și lungi, de libelulă.

Însă procesul nu se oprea niciodată aici!

Pentru a-i demonstra zânei constructor că erai recunoscător pentru ajutorul acordat, trebuia să îndeplinești o sarcină foarte importantă pentru ea, pentru natură și, implicit, pentru tine și restul omenirii. Având în vedere că materia primă folosită în construcții era, cel mai adesea lemnul, tu aveai sarcina de a compensa pierderile suferite de natură și de a planta noi copaci, numărul lor variind de la persoană la persoană, în funcție de cât a consumat fiecare. Zâna constructor avea cerințe fixe cu privire la specia de copaci ce aveau să fie plantați și, pe lângă materialele de construcție, aceasta îți mai lăsa și o cutiuță cu toate semințele ce trebuiau plantate și îngrijite.

Astfel, făceai o faptă bună planetei și aveai garanția că viitoarea locuință avea să fie una trainică și că Zâna Constructor te va mai ajuta și cu altă ocazie.

Ce vremuri…

Sper din tot sufletul că v-a plăcut această povestioară și că Zâna Constructor a ajuns la inimile voastre. Acum probabil că vă întrebați… oare care este faza cu acest basm? Ei bine, mereu am privit cu fascinație clădirile vechi și casele din trecut în care oameni obișnuiau să locuiască. De la clădirile istorice și până la căsuțele din lemn în care locuiau bunicii și străbunicii noștri, toate au zidite în pereți o poveste aparte, ce așteaptă să fie descoperită, ceva… magic. Tocmai acest lucru m-a inspirat să folosesc metafora cu Zâna Constructor.

TRANSPORT-GRATUIT-HARTA-qd789g6q3f78-3qg8q-min

Trebuie să recunoaștem, pe vremuri era destul de dificil să procuri materiale de construcție, care să mai fie și la un preț avantajos. Însă în prezent… n-om avea-o noi pe Zâna Constructor, însă putem apela oricând la Vindem-ieftin.ro, un concept unic în România în ceea ce privește depozitele de materiale de construcții. Cei de la Vindem Ieftin tratează fiecare client în funcție de materialele pe care vrea să le achiziționeze, scurtează drumul de la producător / importator / distribuitor la clientul final, marfa ajungând de la aceștia direct la tine. Astfel, se poate evita cu ușurință un cost destul de mare cu depozitarea, manipularea și încă un transport care s-ar regăsi în prețul produsului la depozitele clasice. Astfel, aveți materiale de construcții online, ieftine și de încredere, la doar câteva click-uri distanță.

Chiar acum mă gândeam să iau câteva panouri solare. Ne vedem la următorul articol. Toate cele bune!

Logo-VindemIeftin-300x300

Acest articol a fost scris pentru proba 8 a concursului SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s