Cea mai bună alegere pentru îndeplinirea visului de a avea locuința perfectă.

Salutare tuturor și bine v-am regăsit la un nou articol! Astăzi vreau să dezbatem pe blog modul în care este indicat, din punctul meu de vedere, să alegem proiectul pentru viitoarea noastră casă și care sunt criteriile obiective în funcție de care selectăm un arhitect. Cei de la https://www.aia-proiect.ro/  consideră că prețul NU ESTE un criteriu de luat în considerare în astfel de situații. Iar în cele ce urmează vreau să vă explic de ce tind să le dau dreptate.

Spre exemplu, îl avem pe Alex (un personaj fictiv), un tânăr de 27 de ani, optimist, serios și cu un vis pe care îl poartă în suflet încă din copilărie: să aibă o casă a lui, un spațiu care să-i asigure tot confortul necesar lui și viitoarei sale familii și care să-i reprezinte personalitatea astfel încât să se poată bucura din plin de viitoarea locuință. Mereu am considerat că o casă care te reprezintă este locul ideal în care îți poți reîncărca bateriile foarte ușor din punct de vedere sufletește și, de asemenea, unul dintre motivele pentru care să te trezești cu zâmbetul pe buze în fiecare dimineață. Alex a discutat cu mai mulți arhitecți și i s-au recomandat mai multe proiecteînsă fără să fie întrebat ce-și dorește, mai exact, de la noua casă. Fiecare arhitect cu care a stat de vorbă s-a străduit să-i facă o ofertă cât mai bună din punct de vedere financiar, însă niciunuia nu părea să-i pese cu adevărat de visul potențialului lor client.

În acest moment, Alex este în impas, neștiind cu care dintre ei ar trebui să colaboreze pentru a-și putea duce visul la îndeplinire. Însă este din ce în ce mai tentat să aleagă varianta mai ieftină, sperând astfel că va putea rămâne cu câțiva bani în plus după construcția casei.

În acest moment ar trebui să ne oprim pentru câteva momente și să-i explicăm lui Alex de ce este pe cale să facă cea mai mare greșeală din viața sa.

El a așteptat foarte mulți ani ca momentul ăsta să sosească, iar locuința visurilor sale să fie construită. Însă decizia de a apela la cel mai ieftin arhitect doar pentru a economisi câțiva bani îi poate distruge speranțele lui Alex ca proiectul să iasă bine și exact așa cum își dorește, însă el nu este conștient încă de acest lucru. Așa că hai să-i explicăm de ce este mult mai indicat să investim mai mulți bani dacă vrem ca lucrurile să iasă cu adevărat bine.

Vom porni de la premisa (adevărată în cele mai multe cazuri) că serviciile de calitate nu sunt niciodată ieftine. Spre exemplu, am o cunoștință care și-a dorit foarte mult un tatuaj. În mod normal, ar fi trebuit să se ducă la un salon acreditat, însă a preferat să se ducă la cineva de care a auzit prin intermediul altor cunoștințe și la care tarifele erau mult mai mici decât în cazul unui salon. Din fericire, respectiva persoană a avut noroc, deoarece tattoo artist-ul a lucrat steril, astfel că rana nu s-a infectat, însă tatuajul a început să se șteargă după doar două luni. Acum, când tatuajul aproape că a dispărut definitiv, regretă că nu a apelat la un salon serios.

Exact la fel este și în cazul proiectelor arhitecturale. O echipă calificată de arhitecți, care îți cer un preț ceva mai mare (și chiar au motive să o facă!) vor fi întotdeauna mai capabili să-ți ducă visul la îndeplinire. De asemenea, aceștia vor fi alături de tine pe tot parcursul lucrării, asigurându-se că totul se va petrece în mod legal, că proiectul casei va ieși bine din punct de vedere tehnic și că toate dorințele tale for fi respectate CU SFINȚENIE, fiind unul dintre cele mai importante lucruri.

De ce zic că acest lucru este important? Pentru că o casă, pe lângă scopul său practic (acela de a oferi adăpost și condiții), mai are și menirea de a fi chiar o operă de artă care să-ți reprezinte personalitatea. Iar atunci când îți petreci fiecare zi și fiecare noapte într-un loc care îți reprezintă gândurile și sentimentele și în care te regăsești, implicit vei fi mai plin de viață, vei avea mai mult chef pentru activitățile zilnice, iar nopțile vor fi mult mai plăcute și mai odihnitoare.

Construcția unei case este un proces relativ scurt, dar care are rezultate pe termen foarte lung, având în vedere că îți vei petrece toată viața în acea locuință. Tocmai din acest motiv este foarte important ca totul să iasă cum trebuie, iar acea casă să-ți îndeplinească toate nevoile și, mai ales, dorințele sufletești.

AIA-Proiect-birou-de-proiectare

După argumentele prezentate, Alex se gândește mult mai bine la ce ar trebui să facă, apoi ia o decizie. Așadar, el se hotărăște să contacteze biroul de proiectare AIA Proiect, care pune la dispoziția beneficiarilor o colecție de proiecte de casă optimizate sau personalizate în funcție de amplasament și de așteptările proprietarului. Astfel, Alex primește mai multe oferte de proiecte case cu etaj, și o alege pe cea care i se potrivește cel mai bine.

Pe tot parcursul construcției, AIA Proiect trece prin toate etapele necesare atât cele legale, cât și cele din punct de vedere al conceperii și parcurge toți pașii necesari pentru a oferi valoare noii case, spre îndeplinirea visului lui Alex, care primește suport pe toată perioada pre- și post-execuție.

Astfel, în scurt timp. locuința visurilor lui Alex este gata și se poate bucura liniștit de noua casă, care s-a ridicat pe deplin la așteptările și dorințele sale, toate acestea datorită celor de la AIA Proiect.

WhatsApp Image 2019-10-19 at 23.38.05
sursă foto: material propriu

Acest articol a fost construit și zugrăvit pentru Proba 7 a concursului SuperBlog 2019.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s