Viața alături de tehnologie și avantajele ei

Salutare tuturor!

De câte ori nu ați auzit sintagma „Înainte era mai bine” sau „În trecut se trăia mai frumos”? De-a lungul timpului, am cunoscut mulți nostalgici care tânjesc după vremurile de mult apuse. Și nu pot să-i condamn. Într-un fel, au și ei dreptatea lor. Însă mă irită atunci când unii oameni se folosesc de acest lucru pentru a-și exprima… dezgustul față de tot ceea ce înseamnă modern și față de tehnologie.

Mai întâi de toate, să clarificăm un lucru. Nicio perioadă nu este mai presus de cealaltă. Atât trecutul, cât și viitorul au plusurile și minusurile lor dacă e să privim dintr-un punct de vedere obiectiv.

Sincer, eu prefer era în care trăim acum. Consider că secolul 21 este una dintre cele mai avantajoase perioade în care am fi putut să ne naștem, mai ales datorită tehnologiei.

Trebuie să recunoaștem, gadget-urile ne fac viața mult mai ușoară în comparație cu cea a oamenilor care au trăit acum un secol, spre exemplu. În prezent, avem în case toate facilitățile de care avem nevoie pentru a ne putea bucura de confort. Activitățile casnice au devenit din ce în ce mai automatizate, astfel că ne rămâne mai mult timp pe care ni-l putem dedica nouă, familiei noastre, prietenilor sau carierei.

Un alt lucru ce trebuie neapărat menționat este faptul că tehnologia ne-a lărgit orizonturile și ne-a deschis porți spre începerea a noi profesii sau dezvoltarea celor deja existente. De la artiști și până la pasionați de gaming, cu toții se folosesc de acest nou avantaj pentru a se perfecționa în carierele sale și pentru a câștiga bani. Sau, pur și simplu, pentru relaxare, care este, de asemenea, un mare plus.

pexels-photo-356056
sursă: pexels.com

Spre exemplu, eu mi-am descoperit pasiunea pentru blogging și scris cu ajutorul tehnologiei și a internetului. Tot cu ajutorul acestora am reușit să-mi public prima mea carte în format e-book. Iar mai nou, am început și un canal de Youtube pe care îmi doresc să-l dezvolt din ce în ce mai mult.

Ca să nu mai spun că, datorită internetului, putem ține legătura cu rudele și prietenii care locuiesc departe de noi sau putem descoperi persoane noi cu care avem lucruri în comun și cu care ne putem împrieteni, făcând schimb de experiențe și de opinii.

Mulți susțin că tehnologia ne strică și că ne pierdem timpul din ce în ce mai mult pe internet și pe rețelele de socializare. Nu contest. Niciodată nu am susținut că tehnologia este în totalitate bună. La fel ca orice alt lucru, și ea are avantajele și dezavantajele sale. Însă depinde doar de noi în ce scopuri utilizăm gadget-urile în viața de zi cu zi și este de datoria noastră să profităm la maximum de aceste avantaje.

Așadar, sfatul meu este să profitați din plin de tehnologie și de facilitățile pe care aceasta ni le oferă. Totuși, nu uitați să vă bucurați și de natură, familie și prieteni. Întotdeauna trebuie să existe un echilibru, nu-i așa?

Pentru cei care se regăsesc în argumentele prezentate de mine în acest articol și care nu-și pot imagina viața fără tehnologie, vă aduc la cunoștință că http://www.Spacer.ro este site-ul care îți aduce tehnologia la tine acasăDe la accesorii laptop și periferice PC, până la genți și scaune gaming, aici găsești tot ce ai nevoie pentru a te bucura din plin de avantajele lumii moderne în care trăim.

spacer-logo-500px

Acest articol a fost scris pentru proba 6 a concursului SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s