Diminețile în care inspirația îmi lipsește, dar cafeaua mi-o redă înzecit

Sună alarma.

Am ajuns la concluzia că, indiferent de numărul de ore dormite pe noapte, întotdeauna mă voi trezi somnoros. Însă acest mic detaliu nu îmi anulează niciodată pofta de viață pe care o am în fiecare zi, mai ales că îmi încep fiecare dimineață cu activitatea mea preferată: scrisul.

Mă ridic din pat și mă duc în bucătărie. Înainte de a începe să mă pregătesc pentru plecare, am nevoie să trec prin ritualul pe care mi l-am format în decursul ultimelor luni. Îmi pornesc espressorul automat Philips, dotat cu sistem de lapte LatteGoși îmi pregătesc o ceașcă de cafea cu lapte, exact așa cum îmi place. Apoi mă duc în sufragerie.

philips-2200-innowacyjny-system-lattego-1920x520-1024x277.jpg

 

Trag perdelele și deschid larg toate ferestrele, astfel că încăperea este inundată cu lumină și aer curat. Îmi iau ceașca de cafea și mă așez la birou. Îmi aprind laptopul și deschid un nou fișier Word. Azi am de gând să încep continuarea pentru „Cartea de vrăji”. Am deja structurată în minte întreaga acțiune și nu mi-a mai rămas decât să aștern totul pe hârtia digitală.

Timp de cinci minute în continuu, mă uit dezorientat la monitor. Inspirația a ales să mă părăsească chiar azi și simt cum optimismul cu care mi-am început ziua dispare încetul cu încetul. Însă cel mai frustrant este faptul că știu exact ce vreau să scriu, însă nu-mi găsesc cuvintele.

Îmi amintesc de ceașca de cafea de pe birou, care, din fericire, este încă caldă și sorb o înghițitură. Iar totul în jurul meu se oprește…

Închid ochii și încerc să mă bucur la maxim de gustul boabelor proaspete de cafea și de crema de lapte ce îmi gâdilă papilele gustative și îmi alunecă ușor pe esofag. Simt cum toate simțurile mi se dezmorțesc și, brusc, simt că sunt un om nou. Chiar dacă nu am o oglindă în fața mea, îmi pot da seama de cât de dilatate îmi sunt pupilele în acest moment. Cafeaua e cel mai delicios viciu!

ceramic-grinders-banner-l-1024x316

Titlul noii mele cărți va fi „Trezirea Focului”. Încep să scriu, singurele pauze fiind cele în care mai sorb câte o gură de cafea, iar în mai puțin de două ore reușesc să scriu trei capitole, care reprezintă primii pași pentru împlinirea unui nou vis. Sau mai bine spus, pentru continuarea unuia actual.

În cele din urmă, trebuie să încep să mă pregătesc pentru plecare. Chiar dacă ceașca de cafea a fost golită cu multe minute în urmă, închid ochii pentru încă două minute și încerc să-mi amintesc stările prin care am trecut cu fiecare înghițitură luată. Pot reda întreaga plăcere prin prisma unei singure amintiri. A fost atât de… plăcut!

Espressorul automat Philips a fost conceput în așa fel încât să nu mă dezamăgească niciodată. În dotările sale intră râșnița ceramică, filtrul de apă AquaClean, ca să nu mai zic că are trei setări diferite pentru a se potrivi preferinţelor tale.

philips-2200-intuicyjna-bsługa-1920x600-1024x320

De asemenea, acesta ajustează concentraţia şi aroma băuturii ca tu să te poți bucura de o varietate de cafele. Pe scurt, prin intermediul acestui expressor, ai personalizare la o atingere de buton. 

lattego-milk-system-banner-l-1024x316

În cazul în care dorești să te bucuri de toate aceste beneficii și nu numai, magazinul online magNET.ro este locul unde găsești tot ce ai nevoie.

magNET-Logo-500x500-300x300

Iar dacă ar fi să mă gândesc bine la tipologia de consumator de cafea în care mă încadrez, aceea ar fi… scriitorul introvertit ce are nevoie constant de inspirație și care își găsește refugiul în vicii inofensive precum poveștile și cafeaua.

Dar tu? Care este relația ta cu cafeaua?

Imaginea prezentativă este preluată de pe pexels.com. Restul imaginilor sunt preluate din arhivele  www.magNET.ro și Philips Romania.

Am scris acest articol pentru proba 4 a concursului SuperBlog 2019, în timp ce am savurat o delicioasă ceașcă de cafea. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s