Pe locuri, fiți gata… RUPEȚI-VĂ TOȚI!

Gata…

Acum este momentul adevărului. Aș minți dacă aș spune că nu am emoții. Atunci când cei de la Honda România mi-au propus să conduc noul model Honda Civic Type R pe circuitul de la Nurburgring pentru doborârea recordului de viteză, am acceptat fără să clipesc. M-am pregătit intens pentru acest moment și mi-am ales cel mai de încredere copilot, mai exact pe Iulia Ioniță, una dintre persoanele care mă inspiră cel mai mult, motiv pentru  care am ales-o să-mi fie alături în cea mai importantă cursă a vieții mele.

Costin-Daniel Neață — Pilot formula 1

07188bcd-44ed-4d9b-a6d6-3b4609a828f4

Vârstă: 16

Prezentare generală: Uneori sunt un observator și cititor împătimit. Alteori sunt un simplu om aflat în căutarea sinelui. În rest, sunt doar un puști de 16 ani ce își expune public trăirile, căutându-și vindecarea sufletului în scris. Și, ocazional, sunt amator de senzații tari și pilot profesionist.

 

Iulia Ioniță — Copilot de încredere

1f63f1ec-e470-4a23-a0be-fff038279b2b

Vârstă: 22

Prezentare generală: Numele meu este Iulia și sunt autoarea „Flori în păr” și „Percepții inconștiente”, bloggeriță, youtuberiță și vocea din spatele celebrului single Rupe-te. Scriu din pasiune, iar prin cărțile mele, vreau să deschid ochii celor care pot și să închid gurile celor care îi descurajează. Ah, și era să uit, în timpul liber sunt copilot și ador la nebunie asta!

Suntem pregătiți pentru cursă. Intrăm în mașină și ne familiarizăm cu interiorul acesteia: cadrane de bord clare și ușor de citit, schimbător de viteze din aluminiu și noul sistem multimedia Honda Connect cu ecran touchscreen de 7″ și navigație Garmin integrată. Fluier în semn de admirație, apoi aștept semnalul care îmi va permite să pornesc.

Sumar-2-750x365

3…

— Ești pregătit? mă întreabă Iulia.

— Am așteptat toată viața o astfel de cursă, îi spun eu. Dar tu?

2…

— Tot ce am eu  de zis este…, începe ea.

1…

— RUPE-TE! țipă ea cât o țin plămânii.

Start!

Apăs pedala de accelerație și demarez în forță. Dotările acestei mașini sunt numeroase. Prizele de aer pentru răcirea frânelor, eleron aerodinamic, capota fabricată din aluminiu, ventilată și evacuarea centrală triplă îmi permit să mă bucur la maximum de această cursă. Accelerez cât pot de mult, până când sunt pe cale să ajung la 300 km/h, dar tot simt că nu este suficient.

— Ține-te bine, îi spun Iuliei.

După ce trecem de prima curbă, adică mai  exact după 37 de secunde, accelerez și mai mult până ce peisajul de afară nu se mai poate distinge, devenind doar o simplă pată de culoare. Apoi… negru absolut.

Roțile se învârt, însă mașina stă pe loc. Pare că… plutește. Circuitul a dispărut. În jur nu este nimic altceva decât întuneric. Eu și copilotul meu ne uităm speriați unul la celălalt, neînțelegând ce se întâmplă sau unde ne aflăm.

— Ăăă… Costin? face Iulia îngrijorată.

— Crede-mă, nici eu nu știu ce se întâmplă, îi răspund.

— Oare dacă am coborî…?

— Nici să nu te gândești!

E mult prea periculos să explorăm un astfel de loc, despre care nu avem nicio informație. Ca să nu mai zic că nu vedem absolut nimic.

Aprind farurile, sperând că voi putea vedea împrejurimile, însă întunericul orbitor îmi absoarbe toată lumina. Timp de zece minute suntem nevoiți să suportăm liniștea mormântală a acestui loc înspăimântător. Apoi…

Firișoare mov de lumină apar peste tot în jur și aproape că orbesc din cauza luminii ce a apărut dintr-o dată. Apoi, după ce ochii mi se adaptează, îngheț de spaimă.

— Holy shit, astea sunt fulgere! spune Iulia.

Are dreptate. Fulgerele devin tot mai mari, apropiindu-se din ce în ce mai mult de noi. Liniștea asurzitoare dispare și este înlocuită de un șir de zgomote deranjante și distorsionate, asemenea bruiajelor radio și puricilor de la televizor. Începe să se audă din ce în ce mai tare și ne acoperim urechile de durere.

— Costi, fă ceva rapid! îmi strigă Iulia, ca să poată acoperi zgomotul de afară.

Pornesc din nou mașina, iar de data asta pot să conduc. Întunericul din interiorul mașinii încă mă deranjează, așa că toată concentrarea mea este asupra volanului, ignorând peisajul distopic din jur. Iulia este atentă la tot ce se întâmplă afară și îmi dă indicațiile necesare pentru a putea conduce printre fulgere. Accelerez din ce în ce mai mult, ajungând la viteza pe care o aveam în ultimul moment petrecut pe circuit. Și apoi…

Suntem înapoi pe pista de curse, în fața liniei de finish. Nu pot să înțeleg cum de am terminat de parcurs circuitul atât de rapid și cum de ne aflăm unde suntem acum. Mă uit la cronometru și observ că am terminat cursa în numai 38 de secunde! Eu și copilotul meu ne uităm cu uimire unul la celălalt, nevenindu-ne să credem ceea ce tocmai ni s-a întâmplat.

— Iulia, tu realizezi ce tocmai am făcut?! Am mers mult prea repede și am rupt bariera spațio-temporală…

Așa se explică modul în care am terminat cursa atât de repede. La secunda 37 am pătruns în portal, iar la secunda 38 eram deja trecuți de linia de finish, ceea ce înseamnă că am petrecut doar o secundă în acel loc ciudat. Mă apucă durerea de cap când încep să mă gândesc la fizica cuantică ce implică acest fenomen și la complicațiile ce ar putea apărea în urma prostiei pe care tocmai am săvârșit-o. Încep să mă gândesc la ce-i mai rău. Dacă…

— Fuck this shit, nu te mai îngrijora atâta, mă sfătuiește Iulia. Tot ce contează în această clipă este că am câștigat cursa și că am doborât recordul de viteză.

Știți ceva? Poate că are dreptate. Tocmai din acest motiv am ales-o să-mi fie copilot: datorită inspirației și motivației pe care mi le oferă. Încep să mă relaxez, apoi ne bucurăm împreună de marea realizare.

— Poate că ar trebui să scriem o carte despre tot ce s-a întâmplat azi, îi propun eu.

— Genială idee! îmi spune ea.

A fost o experiență de-a dreptul incredibilă, însă am luat decizia ca pe viitor să o las mai moale. În schimb, dacă tu ești un mare amator de aventură, ar trebui să studiezi ofertele Honda și, mai ales, să te interesezi de noul Honda Civic de vânzare.

Sumar-3-750x365

Totuși, am un sfat. Oricât de mare iubitor de adrenalină ai fi, nu încerca niciodată să rupi bariera spațiu-timp. Nu poți să știi niciodată ce te așteaptă acolo. Eu am avut mare noroc să scap de acolo, plus o mașină bună și un copilot de încredere.

Cheers!

logo-honda-romania_1567434073

Fotografii preluate din arhiva Honda.

Cu ajutorul acestui articol, plus încă multe altele ce vor urma, intenționez să ajung primul la linia de finish a competiției de blogging creativ SuperBlog 2019.

 

Un gând despre „Pe locuri, fiți gata… RUPEȚI-VĂ TOȚI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s