Dus de val…

Într-o bună zi, vreau să mă las dus de val…

Măcar pentru o zi, vreau să nu mai simt lanțurile fricii strângându-mi-se în jurul încheieturilor, chiar dacă știu că nu le voi putea rupe definitiv. Cel puțin nu acum…

Într-o bună zi, vreau să-mi las inima să decidă în locul meu, fără piedici sau alte obstacole. Vreau să o las să mă poarte oriunde vrea și să profit de toate momentele frumoase cu care mă tot amăgește noapte de noapte, în vise.

Vreau să-i dau rațiunii o pauză și să fac ce simt, fără frica de eșec. Sunt sătul să-mi calculez fiecare pas, cu teama că, dacă voi călca strâmb, risc să fiu judecat de o întreagă gloată de oameni. Și până la urmă, cine sunt ei să judece un spirit ce dorește a fi liber într-o lume constrânsă de prejudecăți?

Vreau să simt adrenalina pulsându-mi prin vene… să mă simt ca și cum aș păși pe gheață subțire. Și ce dacă gheața se va rupe și eu voi cădea în apă? Nu-mi pasă…

Vreau să-i dau sufletului o șansă de a face ceva ce-și dorește de mult… ceva ce ar putea face diferența dintre curaj și prostie, dintre vis și coșmar, dintre viață trăită din plin și monotonie. Ceva ce, indiferent de posibilele urmări, i-ar da sufletului mai multă libertate, mai multă adrenalină și, în final, un satisfăcător sentiment de „OH!”.

O, da! Încă visez la momentul ăsta, iar acum, când îl simt atât de aproape, o voce sâcâitoare din capul meu îmi spune să mă opresc.

Nu azi, interveni rațiunea.

Bine, bine… nu azi. Dar, într-o bună zi, tot se va întâmpla.

 

Sursă foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s