De ce aș vrea să (nu) se închidă Facebook?

Sursă foto: pexels.com

Wow… ce întrebare ciudată! Adică Facebook a devenit ceva atât de normal în viețile noastre, încât nu ne-am gândi niciodată că s-ar putea închide. Totuși, consider că nu este imposibil, mai ales după marele scandal ce a avut loc acum aproximativ o lună. În acest moment, se pare că nimeni nu mai aduce vorba despre asta, dar s-a lăsat cu mici pagube, cum ar fi faptul că anumiți oameni și-au închis conturile de Facebook.

Și am stat eu și m-am gândit… Cum ar fi ca Facebook să se închidă? Poate că ar fi bine, poate că ar fi rău, cine știe? Totuși, în cele ce urmează, eu îmi voi spune doar părerea.

De ce cred că lumea în care trăim ar fi mai bună fără Facebook?

E simplu. Nu s-ar mai promova toate porcăriile care se promovează în prezent: vulgaritatea, prostia, narcisismul etc.
Sunt sătul de postările pline de vulgaritate doar pentru că sexul vinde în zilele noastre, mai ales în social media.
Sunt sătul de pițipoancele și de cocalarii omniprezenți pe rețelele de socializare, care au nevoie de like-uri pentru „a supraviețui”.
Sunt sătul de cerșetorii de like-uri cu postările de tipul „Like și Share pentru un om nevoiaș!”. De parcă i-ar ține de foame like-ul meu…

Sunt sătul de agramații care scriu „sh” în loc de „ș”, „tz” în loc de „ț”, „miau” în loc de „mi-au” (sunteți pisici sau ce?), iar lista greșelilor gramaticale poate continua mult și bine.

Sunt sătul de pierderea de timp în favoarea vizualizării pozelor altora și postării a n-șpe mii de selfie-uri, lucruri deloc productive. Acum nu înțelegeți greșit, fiecare face ce vrea cu timpul său, eu îmi spun doar părerea. Una este să pui o poză la câteva zile, poate o săptămână și alta e să pui 5-10 selfie-uri pe zi. În timpul acela, putem face chestii mult mai productive.

Pe scurt, sunt sătul de prostia răspândită pe rețeaua de socializare numită Facebook. Dacă acest site s-ar închide, probabil că și prostia ar dispărea în același timp cu el (sau măcar s-ar diminua).

Dar…

De ce cred că Facebook a îmbunătățit lumea (măcar puțin)?

Trebuie să recunoaștem, Facebook a ajutat foarte mult la conectarea a mai multe persoane cu interese comune și a ajutat la răspândirea artei și culturii, chiar dacă nu putem observa foarte ușor acest lucru. Pe lângă chestiile de prost gust de pe acest site de socializare, există și destul de multe pagini și grupuri dedicate literaturii, științei, artei, cunoașterii ș.a.m.d. 
Mă folosesc de Facebook pentru a urmări paginile preferate, pentru a schimba opinii cu alți oameni care au aceleași interese ca mine și mai ales pentru a-mi promova blogul.
Ca să nu mai zic de faptul că Facebook ne păstrează conectați cu rudele și prietenii aflați la depărtare de noi.

Dacă Facebook s-ar închide, aceste lucruri nu ar mai fi posibile atât de ușor.

În concluzie, pot spune că Facebook este o platformă de socializare foarte utilă și foarte bună. Poate cea mai bună. E păcat ca o astfel de invenție să fie folosită cu scopul manipulării maselor sau doar pentru a răspândi prostia.

Părerea voastră care e?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s