Un personaj episodic ceva mai special

Oamenii vin și pleacă din viețile noastre, dar fiecare își lasă amprenta mai mult sau mai puțin asupra sufletelor noastre.

Unii oameni sunt simple persoane cu care intrăm în contact, probabil neimportante, fără vreo semnificație anume în poveste. Simple personaje episodice care apar și dispar fără vreun scop precis.
Alții sunt personaje secundare, oameni pe care îi cunoaștem de mult timp și care au ajuns să-și facă loc în viețile noastre, având diverse roluri. Aceste persoane au destul de multă influență asupra noastră, ajungând uneori să ne modeleze viața și caracterul. 
Până acum ceva timp, credeam că doar cea de-a doua categorie de oameni este responsabilă pentru dezvoltarea noastră personală. Credeam că doar cei alături de care am petrecut ani întregi pot fi semnificativi pentru viețile noastre și își pot clădi locuințe în sufletele noastre. Credeam că doar acești oameni sunt importanți și își pot pune amprenta pe existența noastră. Credeam că doar ele, personajele secundare, au un rol important în poveste, alături de cel principal (propria-mi persoană). Dar…
M-am înșelat crezând că personajele episodice, acei oameni pe care îi întâlnim de 2-3 ori din întâmplare, nu ne pot afecta viețile. La prima vedere, totul pare întâmplător, chiar nesemnificativ. Cine ar fi crezut că un simplu personaj episodic îți poate da întreaga poveste peste cap? Chiar există posibilitatea ca, văzând o persoană de doar câteva ori, să-ți rămână în minte și în suflet, oricât ai încerca să o evacuezi?
De ce sentimentele mele (tristețea, fericirea etc.) trebuie să se rezume la acel personaj episodic? De ce ajungem să ne atașăm atât de mult de niște persoane care nu au de a face cu viața noastră de zi cu zi? De ce devenim interesați în a afla povestea, aspirațiile, plăcerile și sentimentele unui simplu personaj episodic? De ce?
Probabil că vina îmi aparține, căci, prin obsesia mea, am transformat acel personaj episodic într-unul secundar care, chiar dacă nu ia parte la multe scene, îmi este mereu prezent în minte.
Până la urmă, ce vină are un personaj episodic pentru faptul că a ajuns să aibă un rol mult mai important în viața, gândurile și sentimentele unui personaj principal? Și nici măcar nu știe despre asta… Și nici nu va știi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s