Câteva rânduri despre poezie. Poeții mei preferați

Azi, 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, vreau să dedic câteva rânduri modului frumos prin care unii dintre noi alegem să ne exprimăm gândurile, sentimentele, ideile…

Până acum câteva luni, nu mi-ar fi trecut sub nicio formă prin cap că mă voi apuca de poezie, dar se pare că viitorul ne poate pregăti niște surprize cu adevărat plăcute. Mai multe lucruri despre cum am pornit pe acest drum găsiți în acest articol.

În tot acest timp, am reușit să dezvolt pe blog o mică rubrică de versuri. Ca să nu mai zic de poeziile pe care le compun în timpul liber pentru colegi și prieteni.

Sunt foarte mândru că am apucat pe acest drum și sper ca, în timp, lucrurile să evolueze, astfel încât să-mi pot dezvolta și valorifica această pasiune.

Iar acum vreau să vă prezint câțiva poeți (atât în viață, cât și morți) pe care îi citesc cu drag și care mă inspiră. Consider că majoritatea celor decedați merită atenția noastră, ca cititori, dar cei care îmi plac cel mai mult sunt:

Mihai Eminescu

Cu siguranță că toți îl știm pe acest mare poet din manualele școlare și cărțile de literatură. Pe lângă talentul său incontestabil de a compune versuri, acest om mă inspiră prin patriotismul său. El dorea tot ce-i mai bun României și nu se ferea să spună ce gândește, ca un adevărat lider de opinie.

George Bacovia

Ce-i drept, pe Bacovia l-am descoperit mult mai târziu, dar versurile sale mi-au captat atenția și interesul. După părerea mea, el are un stil aparte, pe care nu l-am mai observat la alți clasici români. Un stil enigmatic, intrigant aș putea spune. Depinde de percepția fiecăruia.

Cât despre poeții mei preferați în viață, nu pot spune foarte multe despre ei. Pot doar să vi-i recomand pentru a le descoperi singuri stilul artistic:

Flick Domnul Rimă

Flick Domnul Rimă este unul dintre ei. Probabil îl știți de la Radio ZU, el este omul ce nu ratează nicio ocazie pentru a scrie versuri de tot felul, plus versurile pe care le face la comandă pentru fanii săi. Pe lângă talentul său, îl admir pe acest om pentru pasiunea pe care o pune pentru a scrie atât de mult.

Văduva Andreea

Văduva Andreea este, probabil, poeta mea preferată. Are un talent aparte, iar versurile ei îți ajung la suflet, căci mesajul pe care ea îl transmite, îmbrăcat în cele mai bune versuri, este unul foarte puternic.
Poezia este una din cele mai frumoase moduri de exprimare. Sunt de părere că merită să dedicăm cât mai mult timp pentru a citi versuri, pentru a le înțelege și chiar de a încerca să scriem astfel de opere.

Acestea fiind spuse… La mulți ani de Ziua Internațională a Poeziei!
Spuneți-mi, vouă vă place poezia? De ce? Ce genuri vă plac? Care sunt poeții voștri preferați?
„Poezia – trandafir ce crește în potir de aur, sufletul frumos.” – Mihai Eminescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s