Unde au dispărut iernile de altădată?

Hei!

Iată-ne deja ajunși în luna februarie. Putem spune că primăvara a venit. Nu de alta, dar așa ne dă de înțeles vremea de afară.

S-a topit și puțina zăpadă. Cel puțin în zona de câmpie. Chiar dacă temperaturile sunt mai prietenoase și nu mai este nevoie să ne facem griji pentru poleiul de pe drumuri, parcă tot simt o părere de rău.

Mi-e dor de iernile din trecut, în care străzile erau pline de nămeți, în care gerul își intra în drepturi, în care dansul fulgilor ne fermeca aproape zilnic…

Știți voi, acele ierni în care copiii puteau ieși cu sania cât era ziua de lungă, când organizau bătălii cu bulgări de zăpadă și când dădeau formă îngerilor… Ca să nu mai zic de construcția oamenilor de zăpadă!

Și parcă odată cu zăpada, venea și acel farmec specific sărbătorilor de iarnă. Anul ăsta parcă n-a fost așa interesant fără decorul alb al iernii.

Desigur, acest anotimp s-a bucurat și de câteva zile de glorie, dar nu a fost suficient. Unde au dispărut acele trei luni de ger și viscol?

Oare este din cauza poluării? Oare să se schimbe clima planetei? Sau a fost un fenomen care nu se va mai repeta în viitor?

Poate că nu mai este nevoie să ne montăm cauciucurile de iarnă. Poate că nu mai este nevoie să ne facem griji cu privire la facturile de întreținere. Oricum ar fi, eu voi continua să mă întreb: Unde au dispărut iernile de altădată???

Un gând despre „Unde au dispărut iernile de altădată?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s