„Pecetea runelor” de Joanne HarrisDescriere:

„Maddy Smith – născută cu forma ruginie a unei rune pe mână – a fost întotdeauna ca o străină în satul ei. Pentru că oamenii din Malbry cred că un semn al ruinei este un simbol al vechilor zei, un însemn al magiei. Iar acesta, după cum știe toată lumea, este drumul spre haos. Periculos!

Dar lui Maddy îi place să pună magia la treabă, chiar dacă doar pentru a controla niște goblini sâcâitori. Și, de fiecare dată când cel mai bun prieten al ei – un străin bun de nimic pe nume Un-Ochi – venea în vizită, o învăța din ce în ce mai multe despre străvechile lucruri: despre zei și vrăji, despre rune și înșelăciuni.

Acum Un-Ochi a venit din nou și vrea ca fata să deschidă Dealul Calului Roșu și să coboare în lumea de Dedesubt, ca să recupereze un obiect al vechilor zei.

Altfel, se pare c-ar veni Sfârșitul Tuturor Lucrurilor. Din nou.

O escapadă grandioasă în inima străvechilor povești scandinave: sălbatică, periculoasă, inventivă și minunat de plină de imaginație.”

Din câte ați putut observa până acum, cartea despre care vreau să vă vorbesc de această dată este „Pecetea runelor” de Joanne Harris.

Această carte o are ca protagonistă pe Maddy Smith, o fată de 14 ani din satul Malbry. Ea este stigmatizată din cauza semnului din palmă, un semn pe care oamenii îl percep ca fiind rău. Sătenii nu se înșeală, căci Maddy chiar posedă puteri speciale.

Singurul ei prieten este Un-Ochi, un bărbat cu aceleași puteri. De fiecare dată când acesta vine în sat, o învață tot ce știe despre runele scandinave și despre lumea din care aceștia fac parte.

Lucrurile se complică atunci când Maddy crește (odată cu ea, și puterile ei), iar Un-Ochi îi cere să deschidă Dealul Calului Roșu pentru a recupera un obiect valoros. Totodată, ea își descoperă originile.

Această carte m-a atras prin acțiunea pe care a oferit-o și, în general, tema poveștii, aceasta abordând legendele scandinave. Iar finalul… vă las să-l descoperiți singuri.

Cartea se citește repede, narațiunea curgând foarte ușor. Aceasta poate fi găsită în librării, anticariate și la editura Corint Junior. Dacă vă place acest gen de poveste, vă recomand „Pecetea runelor”.

Spuneți-mi, voi ce mai citiți?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s