„Soluție” pentru bicicliștii bucureșteni

Sursă foto: pexels.com

Vă salut!

Știți care este unul din lucrurile care mă impresionează la un om? Soluțiile pe care le găsește acesta pentru anumite probleme. Iar dacă respectivul mai ocupă și o funcție de conducere, lucrurile devin și mai interesante.

Infrastructura Capitalei nu este prea sigură pentru amatorii mijloacelor de transport pe două roți. Nu prea avem piste pentru bicicliști. Într-o lume în care ne preocupăm tot mai mult de subiectul încălzirii globale și de sănătatea fizică, pedalatul este un lucru destul de greu de conceput într-un oraș ca București.

Dacă mă întrebi pe mine, soluția ar fi, bineînțeles, construirea a cât mai multe piste și interzicerea șoferilor tupeiști de a parca pe cele deja existente. (Bine, acest lucru se întâmplă și din cauza lipsei locurilor de parcare, dar nu despre asta este vorba acum.)

Dar nu mă întreba pe mine. Întreb-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Aceasta a propus ca bicicliștii să circule pe liniile de tramvai. Wow, ce idee bună și… și… pff…

Sursă foto: adevarul.ro

De unde vin asemenea aberații? Cum poți să propui așa ceva?! E ca și cum ai spune: „De ce să ne mai obosim să facem locuri de parcare și piste pentru bicicliști? Mergeți și voi pe unde apucați, nu ne interesează dacă pățiți ceva!”

Jalnic, jalnic…

Vorbesc în numele tuturor bicicliștilor, șoferilor și pietonilor când spun că vreau să trăiesc într-o lume sigură, lipsită de pericole. Știți accidentele rutiere, pe care le vedem zilnic la TV, dintre un pieton/biciclist și un șofer? Ei bine, nu vreau să fiu în locul celui accidentat sau al celui care a provocat accidentul doar pentru că trăim într-o țară în care siguranța NU este pe primul loc în lista de priorități a autorităților.

Către autorități: Decât să vă bateți capul căutând astfel de idei, mai bine v-ați implica mai mult în dezvoltarea infrastructurii, care lasă de dorit pentru un an ca 2018.

Dar hai să fim optimiști, poate ne trezim la realitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s