Despre prostia unui vlogger

Sursă foto: pexels.com

Ați auzit oare despre incidentul de pe Youtube provocat de Paul Logan? Dacă nu, haideți să vă pun la curent. Paul Logan este un vlogger american în vârstă de 22 de ani ce are în jur de 15 milioane de abonați. Ce a făcut el așa rău?

A decis să-și petreacă Anul Nou plimbându-se prin Pădurea Aokigahara, de pe Muntele Fuji, Japonia. Această pădure este foarte cunoscută din cauza sinuciderilor ce au loc aici, astfel numindu-se și Pădurea Sinucigașilor.

La un moment dat, vloggerul găsește un cadavru atârnând de o funie. Filmează toată scena, apoi urcă videoclipul pe Youtube cu titlul „Am găsit un cadavru în Pădurea Sinuciderilor din Japonia”.

Cred că vă dați seama de valul de critici care a urmat. Acest personaj și-a dat seama de greșeala comisă, apoi a șters filmulețul și și-a cerut scuze.

Pe cât de gravă este situația, pe atât de puerilă. Adică pui un videoclip cu un om spânzurat pe internet, apoi îți ceri scuze? Omule, realizezi ce lucru tâmpit ai făcut?! Pff, la ce te-ai gândit? „Hai să ne filmăm cu mortul, va fi distractiv. Vom avea și multe vizualizări”… 

Mda, vizualizări și nu numai. Ceea ce ai căutat ai și găsit, n-am ce-ți spune. 

Treaba e că nu ai cum să-ți ceri scuze pentru asta. Dacă te-ai fi gândit mai bine înainte, nu s-ar mai fi întâmplat nimic. La 15 milioane de fani ar trebui să ai mai mare grijă, ai mult mai multe responsabilități. Ca să nu mai zic că principalii urmăritori sunt copiii și adolescenții, majoritatea fiind foarte ușor de influențat. Sau poate că și-au dat și ei seama ce fel de om urmăresc…
Ideea e că nu-i ok să faci așa ceva, e chiar sadic. Cât de normal vi se pare să te filmezi cu un mort și să postezi totul pe Youtube? Sinuciderea nu-i un lucru de glumă, iar viața trebuie prețuită. În plus, te denigrezi pe tine însuți ca persoană făcând astfel de lucruri.

În final, mă adresez vouă, consumatorilor de conținut atât scris, cât și video. Aveți grijă ce fel de persoane urmăriți. Nu toată lumea este ceea ce pare a fi. Unii fac niște lucruri doar pentru vizualizări și e de prisos să-ți pierzi timpul urmărind ceva ce nu te ajută să te dezvolți în niciun fel.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4 gânduri despre „Despre prostia unui vlogger

  1. Acesta este un singur caz. Avem și la noi în țară vloggeri care fac treabă ok și sunt cunoscuți. Să luăm câteva exemple:

    Andrei Șelaru ( Selly ) – youtube.com/user/andreiselaru11 – acum 3 zile a făcut un milion de abonați

    Noaptea Târziu – youtube.com/user/NoapteaTarziuRo/ – 1,2 milioane abonați

    Și ilie's vlogs – youtube.com/user/iliesvlogs – 1,3 milioane abonați

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s