Bunătatea din timpul sărbătorilor

De câteva zile încoace am intrat în perioada sărbătorilor de iarnă. Și că tot ne aflăm în această perioadă, am scris eu un articol despre bunătatea de care trebuie să dăm dovadă în aceste zile.

Dar, totuși, doar în această perioadă trebuie să fim buni? De ce nu putem fi buni tot restul anului? De ce așteptăm astfel de sărbători pentru a face fapte bune?

Văd oameni în viața de zi cu zi care sunt exagerat de buni în perioada sărbătorilor (parcă așteptând ceva în schimb), dar tot restul anului sunt indiferenți față de semenii lor sau chiar mai rău.

Văd oameni care vin la biserică, se roagă, spun rugăciuni, aprind lumânări și pretind că sunt credincioși, dar imediat ce ies din biserică încep să înjure ca la ușa cortului.

Dacă de obicei ne comportăm urât, dar suntem buni în perioada sărbătorilor, nu dăm dovadă de moralitate, ci de falsitate.

Nu zic că bunătatea din timpul sărbătorilor nu este bine-venită, dar de cele mai multe ori, oamenii care sunt buni în această perioadă vor doar să atragă atenția, ca lumea să-i poată lăuda.

Dacă vrei să-i faci cuiva sărbătorile mai frumoase, fă-o cu gândul de a ajuta persoana respectivă, nu de a te da mare în ochii publicului.

Și totuși, haideți să fim buni pe tot parcursul anului, nu doar în anumite zile.

Să fim oameni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s