Prostia la putere

Televiziunea și internetul au fost create cu scopul de a informa populația și de a promova arta și cultura. Cel puțin acestea ar trebui să fie rolurile acestor mijloace din comunicare, dar în România acest lucru nu este valabil.

O spun direct, în această țară se promovează prostia la greu. Mass-media românească este plină de scandaluri, parodii fără sens și mult, mult sex.

Oamenii (în special românii) cad pradă foarte ușor prostiei deoarece au tendința să gândească cu partea primitivă a creierului, caz în care nu trebuie să depună efort intelectual. Creierul rămâne neted și cu asta, basta! Nu le place să-și pună mintea la contribuție, să descopere noi lucruri, artiști, scriitori, muzicieni adevărați (nu maneliști!) etc.

Iar răul se răsfrânge foarte mult asupra oamenilor cu potențial. În loc să promovăm muzicienii talentați, promovăm maneliștii care nici măcar nu au treabă cu gramatica. În loc să promovăm pictorii, promovăm caricaturile cu semne obscene. În loc să promovăm cărțile și scriitorii, promovăm pițipoancele. În loc să promovăm emisiunile culturale, promovăm „Un show păcătos” sau „Mireasă pentru fiul meu”, niște emisiuni din care n-ai nimic de învățat.

Și nu în ultimul rând, promovăm foarte mult sexul, căci, din câte se pare, acesta vinde mai bine ca niciodată. Suntem înconjurați de de astfel de chestii. Fie că vorbim de televizor sau Youtube, oamenii ar recurge la orice pentru a obține audiență, mai ales la astfel de metode. De ce vinde atât de bine sexul? Pentru că alegem să ne folosim partea primitivă a creierului, în loc să ne punem mintea la contribuție.

Sexul nu e ceva rău. Ideea e că nu ar trebui să fie un obiect de autopromovare.

Desigur că în alte țări tot ce am scris până acum nu este valabil deoarece acei oameni apreciază arta și cultura și nu promovează ipocriziile pe care le promovăm noi. Sunt persoane care își folosesc creierul și nu se lasă manipulați.

Haideți să încetăm cu promovarea prostiei. Decât să ne uităm la poveștile despre bărbații din viața Biancăi Drăgușanu sau la ce femeie mai bate Guță, mai bine am citi o carte sau am viziona un film de calitate.

Și că tot am abordat acest subiect, uitați și un video interesant al celor de la CuriosityLand:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s