„Insomnii” – Irina Binder

„Nimic nu m-ar putea descrie mai frumos decât dragostea oamenilor minunați care îmi sunt alături. Îi las pe ei și insomniile mele să vorbească despre mine” – Irina Binder

„Insomnii”, scrisă de Irina Binder, este o carte ce are ca temă viața de zi cu zi a autoarei. Sincer, nu prea îmi stă în fire să citesc astfel de cărți (le prefer pe cele SF, aventură și fantezie). Am primit-o în urma câștigării unui concurs, iar dacă tot am intrat în posesia ei, am și citit-o.

Tot ce știam despre Irina Binder era că este autoarea „Fluturi”. Nu am citit această carte, dar am auzit foarte multe păreri despre ea. Pe de-o parte, există mulți oameni cărora le-a plăcut romanul, dar la polul opus sunt și persoane care o critică pe Irina Binder, spunând că „Fluturi” este scrisă foarte prost, cu scopuri mai mult comerciale. Oricum ar fi, eu zic să ne întoarcem la „Insomnii”.

Pe scurt, autoarea povestește diverse experiențe trăite de-a lungul anilor și care au marcat-o considerabil: întâmplări petrecute atât în copilărie, cât și în viața de adult. Aceste experiențe au fost mai frumoase sau mai puțin frumoase, iar fiecare a făcut-o să tragă câte o concluzie despre viață, ajutând-o astfel să învețe despre aceasta.

Părerea mea? Menționez încă o dată că nu am idee cât de bine este scrisă „Fluturi”, dar din punctul meu de vedere, „Insomnii” este o carte de nota 10 și merită citită.

M-a surprins foarte mult înțelepciunea adunată de-a lungul anilor de către autoare (cu toate că nu este înaintată în vârstă) și optimismul cu care vorbește despre fiecare situație în parte, un lucru foarte rar într-o societate ca a noastră.

Prin toate acestea, autoarea își dă seama că nu trebuie să-și piardă timpul cu emoțiile negative și că prin viață se trece cel mai bine cu optimism, iubire și fericire. De asemenea, Irina Binder dă dovadă de faptul că este o persoană foarte deschisă la minte și este de apreciat că vrea să împărtășească din experiențele ei și cu alți oameni.

Din fiecare capitol se desprinde câte o lecție de viață. Mi-au plăcut toate, dar dacă ar fi să aleg unul, acesta este „Ciocolată amăruie”, singurul capitol care nu vorbește despre viața Irinei, dar care m-a lăsat mască.

Recomand cu căldură această carte care, după părerea mea, ar putea schimba în bine foarte mulți oameni.

Această carte poate fi găsită în marile librării sau direct de la Editura For You.

O mică porție din „insomniile” Irinei Binder

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s