Datorie și nepăsare

Atunci când vom deveni mai altruiști, poate că această societate se va schimba în bine…

Din păcate, nu putem spune când, mai exact, se va întâmpla acest lucru. Poate peste un an, doi… sau zece. Din păcate, mentalitatea greșită și învechită (specifică epocii comuniste) ne ține pe loc, ba chiar ne trage în jos.
Credem că dacă ne vedem de treabă și privim viața de zi cu zi cu impresia că anumite lucruri nu ne pot afecta, putem trăi bine mersi. Dar fiecare rău care se petrece în această societate ne poate afecta și pe noi. 
În fiecare zi ne place să primim, dar nu să oferim. 
Ne place să fim ajutați, dar nu să ajutăm.
Ne place ca oamenii să-și respecte angajamentele față de noi, dar nouă nu ne place să ne respectăm angajamentele față de alții.
Un exemplu concret? Ei bine, alegerile parlamentare ce au avut loc în 2016, din care PSD a ieșit câștigător.
Din păcate, nu toți și-au respectat angajamentul de a merge la vot, crezând că oricum nu îi va afecta rezultatul. Oamenii care puteau schimba ceva au decis să rămână acasă, în timp ce „elitele” ne-au decis viitorul în schimbul flecuștețelor precum pixuri, găleți etc. (dar asta este altă poveste). 
Absenteismul cetățenilor la vot ne-a adus unde suntem acum. Țara asta a rămas neschimbată timp de zeci de ani. Ni se pare prea dificil să ne facem datoria față de acest popor și avem impresia că pe noi nu are cum să ne afecteze acest lucru, dar acum suportăm consecințele. Instituțiile statului sunt în paragină, iar corupția domnește, toate astea doar din cauza nepăsării noastre.
Iar prin asta vreau să subliniez faptul că nu avem dreptul la așteptări atâta timp cât nu am contribuit cu nimic, nici măcar făcându-ne datoria de cetățeni ai acestei țări.
Treaba cu alegerile parlamentare este DOAR un exemplu. Ideea este că dacă noi nu suntem suficient de uniți și nu ne pasă de ce este în jurul nostru, această societate nu poate funcționa. Iar dacă societatea nu funcționează, ne afectează în mod direct pe noi toți.

Haideți să facem lucrurile de dragul binelui nostru și al celorlalți, fără să existe vreun interes ascuns! Să îi ajutăm pe alții, iar singura recompensă la care să ne gândim să fie satisfacția, căci în felul ăsta ne ajutăm și pe noi.
Îndeplinirea datoriei este adevăratul izvor al liniștii sufletești.” – Henri Lacordaire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s