Este Halloween-ul o sărbătoare păgână?

Mi-ar fi plăcut să scriu acest articol cu câteva zile în urmă, dar am avut programul foarte încărcat și nu am mai avut timp de asta.

Halloween-ul este o sărbătoare foarte populară, mai ales în America. Am observat că în fiecare an, această sărbătoare este celebrată de cât mai mulți români.

Totuși, mulți sunt în potriva Halloween-ului, spunând că este o sărbătoare păgână, care nu are ce căuta la noi în țară. Ba chiar s-a găsit un om care a cerut interzicerea oficială a acestei sărbători, spunând că „nu corespunde valorilor creștine și tradiționale românești”.

La capitolul ăsta vreau să fac și eu o precizare. Dacă sărbătorești Halloween, nu înseamnă că i te închini lui Satana. Nu înțeleg ce găsesc unii oameni așa de rău la această sărbătoare.

Halloween-ul NU este o sărbătoare religioasă, închinată cuiva, ci este doar o simplă sărbătoare tematică. Dacă oamenii se costumează în diverse creaturi, nu înseamnă că sunt slujitorii lui Satana. Cu toții sunt conștienți de faptul că vrăjitoarele, vampirii, fantomele s.a.m.d. nu există, iar costumele au strict legătură cu creativitatea.

Iar aici este vorba de cultură și artă. Ar trebui să știm asta, doar avem castelul Bran, un obiectiv turistic care a fost sursă de inspirație pentru tot felul de povești și legende.

Cât despre omul care vrea să interzică această sărbătoare, acesta a venit cu următorul îndemn: „România, ai nevoie de Dumnezeu!”. Înțeleg că acest om susține credința în Dumnezeu, dar ar trebui să înțeleagă că Halloween-ul nu afectează cu nimic această religie. Dacă chiar își dorește ca lumea să treacă mai des pe la biserică, ar trebui să scape mai întâi de preoții șpăgari și de cei pedofili. A, și de cei care își varsă nervii pe bebeluși.

Haideți să înțelegem odată pentru totdeauna. Oamenii care sărbătoresc Halloween-ul nu o fac pentru a-l slăvi pe Satana, ci o fac doar de dragul petrecerilor tematice și al creativității. De asemenea, Halloween-ul nu afectează cu nimic credința în Dumnezeu. Iar dacă nenea ăla vrea să interzică această sărbătoare, atunci de ce mai spunem că trăim în democrație? Cu ce îi afectez eu pe ceilalți că sărbătoresc Halloween-ul? Dar mă rog…

Părerea voastră care este? Este Halloween-ul o sărbătoare păgână? Ar trebui interzis la noi în țară?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s