Prietenia adevarata

Prietenul adevărat la nevoie se cunoaște, nu?
În fiecare etapă a vieții cunoaștem oameni noi. Unii ne pot fi prieteni, alții dușmani, iar alții simple cunoștiințe.
Astăzi voi vorbi despre prima categorie. Prietenii sunt acei oameni din viețile noastre care  sunt alaturi de noi la bine, dar mai ales la greu. De asemenea, știi mereu ca poți avea incredere in el și că te va ajuta mereu.
Totuși, nu toți așa-zișii prieteni sunt ceea ce par a fi. Exista două tipuri de prieteni : cei adevarați și cei falși. Cum putem face diferența între aceste două feluri ?
Ei bine, la fel cum am spus și mai sus, un prieten adevarat îți este alaturi la bine, dar mai ales la greu. Daca ai o problemă, poți conta întotdeauna pe el. În schimb, un prieten fals este mereu lânga tine in momentele bune, iar in momentele mai grele ale vieții va fugii mâncand pământul si te va lăsa cu ochii în soare.
Un prieten adevarat este confidentul tău de incredere. Îi poți spune orice lucru , iar acesta îți va ține secretul. Dar un prieten fals, imediat cum îi vei împărtăși un secret, nu va fi in stare să-și țina gura, ba chiar te va bârfi cu alții pe tema acelui secret.
Un prieten adevărat te va susține mereu și te va ambiționa, oricât de aberante ar fi visurile ale, dar totuși, are grijă să te țină si cu picioarele pe pământ. Un prieten fals te va critica tot timpul și îți va spune că aberezi prea mult, că nu o să fi în stare să-ți îndeplinești visul, chiar daca nu asta este părerea lui.
În plus, prietenul adevărat este sincer cu tine, în timp ce prietenul fals te poate minți în orice moment.
Și vreau să inchei prin a menționa că un prieten adevarat rămâne alaturi de tine mereu, în timp ce un prieten fals va pleca din viața ta cu prima ocazie in care va găsi ceva mai bun.
Cel mai important este că trebuie să apreciem prietenii adevărați din viețile noastre deoarece aceștia sunt foarte rari. Ei nu cresc în copaci, în comparație cu cei falși care sunt ca ciupercile după ploaie.
Părerea mea este că toata lumea are nevoie de prieteni. De cei adevărați , nu de cei falși !
De fapt, prietenii falși nu se pot numi prieteni.
Voi ce alte păreri mai aveți despre acest subiect ? Le puteți împărtăși în secțiunea de comentarii.
Pe data viitoare!
-S.A.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s