Depresia

Sursa foto: pexels.com

Avem tot felul de ganduri si trairi de-a lungul vietii.

Uneori ne simtim ca si cum am zbura. Suntem plini de incredere in noi si vedem lumea colorata in tot felul de nuante sclipitoare si intense. Sentimentul de fericire este incredibil.

Alteori, ne simtim ca si cum intreaga noastra constructie s-ar fi daramat. In jurul nostru zac ruinele a ceea ce era odata viata noastra fericita. Suntem cu moralul la pamant. Nu ne mai arde de nimic. Vrem doar ca suferinta sa dispara si sa revenim inapoi la momentele fericite.

Acest sentiment este de-a dreptul chinuitor. Un sentiment care ne stinge toata flacara vietii. Raman doar cativa taciuni plus o mica scanteie.

Ne este frica de ce s-ar mai putea intampla in viitor. Nu putem sa ne gandim daca acea situatie ar mai putea fi reparata. Nimeni si nimic nu mai poate repara ce s-a stricat. Cel putin asa gandim.

In alte dati ne simtim complet debusolati. Nu mai avem habar de ce se mai intampla in jurul nostru. Ne-am izolat de restul. Lumea noastra este alcatuita din alb, negru si nuante de gri.

De cele mai multe ori ne drogam cu propriile sentimente negative si nici nu ne dam seama. Iar cu ajutorul acestor droguri dam usor, usor in depresie.

Depresie, toata lumea stie ce inseamna acest cuvant.

Emotiile pozitive sunt hrana principala pentru suflet. Un suflet depresiv isi inlocuieste hrana obisnuita cu drogurile mentionate mai sus.

Ne-am schimbat. Ne-am schimbat destul de mult. Nu mai suntem aceeasi oameni. Nu ne mai place sa traim din plin viata, evitam sa sociazizam si devenin introvertiti pana la ultimul nivel.

La naiba! Deja nu ne mai convine nimic. Tot ce ne dorim este o masina a timpului cu care sa ne intoarcem la vechea viata. Ce frumoase erau lucrurile pe atunci… De ce nu puteau sa ramana la fel?!

Ar trebui sa analizam. Cum am ajuns in acest punct? Ce ne-a cauzat decaderea? Ce ne-a facut sa fim asa? Cine sau ce a adus depresia in viata noastra?

Hai sa ne gandim. Oricat de demoralizati am fi, nu are rost sa ne plangem de mila. Trebuie sa facem cateva reparatii de urgenta, astfel sa consolidam cladirea. Nu are rost sa asteptam ca vindecarea sa ne bata la usa, nu o sa se intample niciodata.

Circula la tot pasul sfaturi de combatere a depresiei, cum ar fi „Asculta muzica motivationala” sau „Gandeste-te la realizarile tale de pana acum si uita de problema care te supara”. Exista si niste medicamente anti-depresie.

Aceste sfaturi nu ajuta foarte mult. Ok, ne mai inveselim, iar medicamentele ne mai calmeaza (adica ne fac legume, dar ma rog), dar lucrul care a cauzat depresia va ramane tot nerezolvat. Dupa mai mult timp de gandire, am realizat ca solutia este remedierea problemei care ne deranjeaza. In acest fel vom putea reveni la vechea viata. Eu inca incerc sa gasesc rezolvarea problemei mele si nu ma voi opri din cautat pana nu-mi voi indeplini telul.

Tineti minte ca viata, asa imprevizibila cum este ea, are surprizele ei. Nu disperati caci niciodata nu ne putem da seama ce surprize placute ne rezerva viitorul. Trebuie doar sa avem ochii larg deschisi si sa privim inainte, catre oportunitati. Toate cele bune!

Pe data viitoare!

-S.A.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s