Bunatatea : calitate sau defect?

Cuvantul „bunatete” cuprinde foarte multe calitati, anume : bunavointa, amabilitate, blandete , mila si comportamentul de a face fapte bune pentru alte persoane.

Bunatatea este o insusire pe care fiecare persoana ar trebui s-o aiba. Daca am fi mai  buni unii cu altii, lumea ar fi un loc mai bun (parerea mea). De asemenea, consider ca aceasta este una dintre cele mai mari calitati ale oamenilor.

Bun, daca am spus ca bunatatea este una dintre cele mai mari calitati, de ce ar putea fi defect? Si de asemenea, de ce unii oameni , cu toate ca isi doresc sa fie buni, le este frica sa faca acest lucru?

Cred ca majoritatea ati auzit pana acum de zicala : „Cand esti bun, esti luat de prost!”

Din pacate, exista unii oameni care observa bunatatea altora si cauta sa profite de ea la maximum. Cei buni au tendinta sa ajute pe absolut toata lumea, si ii vor ajuta si pe profitori, chiar daca isi dau seama de intentiile lor rele si nu merita niciun ajutor.

Profitorii sunt acei oameni care ori se prefac ca nu ne cunosc, ori chiar isi bat joc de noi ocazional, dar cand au nevoie de ceva, incep sa se dea bine pe langa noi pentru a-si atinge obiectivul, ca mai apoi sa ne lase balta ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.

Unii oameni sunt foarte amabili, dar asta nu inseamna ca sunt prosti ! Ei isi dau seama de persoanele care abuzeaza de bunatatea lor, dar nu vor sa supere sau sa dezamageasca pe nimeni sau mai rau, sa intre in conflict cu cineva.

Si totusi, oricat de mult am fi inzestrati cu aceasta calitate, nu strica sa-i mai refuzam pe profitori din cand in cand. Daca ii refuzam , nu inseamna ca suntem niste persoane rele. Bunatatea noastra este un dar si ar trebui sa le-o oferim doar celor care merita si celor de care stim ca ar avea nevoie, dar nu celor ce profita de noi pentru propriile interese.

Din nefericire, multi oameni isi doresc sa fie buni, dar le este teama sa nu fie luati de prosti, asa ca renunta.

Eu , personal , iubesc sa fiu amabil cu oamenii din jurul meu si sa-i ajut cu tot ce pot, dar atunci cand dau de profitori stiu sa ma opresc.

Fiti buni cu oamenii, dar nu-i lasati sa creada ca sunteti prosti !

Cel putin, eu asa percep acest fenomen. Voi considerati bunatatea ca fiind o calitate sau un defect?

Pe data viitoare !

-S.A.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s