Superstitiile : simple minciuni

Mda… superstițiile, acele lucruri dupa care unii oameni se ghindaza în viață, niște lucruri la baza cărora nu sta niciun argument solid, ci mai mult povești.
De ce aleg unii oameni să se încreada în ele, păzindu-le cu sfințenie?
De exemplu, mergeți liniștiți pe stradă când deodată o pisică neagră vă taie calea. O nu, asta înseamnă ghinion, nu-i așa?
Of, ce vină are biata mâță că mergea și ea liniștită pe stradă? Și mai ales, cu ce afecteaza culoarea neagră a acesteia? 
Probabil superstiția asta se trage din Evul Mediu, când pisica neagră era considerată simbol al vrăjitoriei, iar asta era de rău augur. Totuși, acum suntem în secolul 21. De ce alegem să credem în continuare acest lucru , cand  stim ca vrajitoria n-a existat niciodata?
Nu se poate! Ai spart o oglindă. Șapte ani de ghinion!
Cum adică șapte ani de ghinion? Cu ce mă afectează pe mine niște cioburi. Ok, nu mai am în ce să mă admir, dar nu e nicio problemă. Dau o fugă până la magazin și îmi iau altă oglindă. Rezolvat!
Lista de superstiții poate continua.
Lăsând gluma la o parte, este oarecum trist că unii oameni mai cred in așa ceva.
Pe ce se bazează această credință în superstiții? Eu nu am descoperit niciun argument logic până acum. Poate ați găsit voi , iar eu sunt prea orb.
O, dar am uitat cea mai celebră superstiție : horoscopul. Cred că nu mai e nevoie să explic, știți deja despre ce e vorba.

Ce interesant este să aud la televizor că planetele s-au rotit în așa fel încât mi-a cauzat promovarea la locul de muncă doar pentru că sunt născut într-o anumita zodie. 
Țin să le amintesc planetelor si stelelor că nu toți cei nascuti intr-o anumita zodie au acelasi destin. O predictie astrala poate anunta ca ti se va mari salariul, tu fiind nascut in zodia taur. Pacat ca este omis faptul ca nu toti taurii sunt salariati, altii mai sunt si elevi.
Mai sunt norocul si ghinionul. Gândeste-te la un om de succes, oricine. El nu a ajuns sa aiba succesul acela doar din simplu noroc , ci a muncit, si-a dat toata silinta sa ajunga in punctul in care este acum.
Noi ne decidem viitorul prin actiunile pe care le facem in prezent, nu norocul sau ghinionul.

Cel mai important este ca stiinta a evoluat in asa fel incat poate explica orice fenomen, deci nu mi se pare logic sa ne ghidam si in ziua de azi dupa superstitii.

Acestea sunt doar simple inventii ale omului, povestioare, fictiune , basme (ziceti-le cum vreti), dar acestea nu se pot include in categoria stiintei.

Oricum , nu e treaba mea sa-i judec pe cei ce cred in superstitii. Eu doar mi-am expus punctul de vedere.
Voi ce parere aveti?
Pe data viitoare!
-S.A.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s